ett steg i taget...

Direktlänk till inlägg 1 mars 2010

Mars är en vårmånad

Av Emma - 1 mars 2010 14:41

Idag är det första mars och offentligt vår, men om man tittar ut så kan man tro att de fortfarande är januari. Det snöar idag igen, nästan tur att man inte orkar gå utanför dörren idag. Är sjuk, febern är hög och halsen värker, så pratar inte gärna med folk just nu. Har druckit varm mjölk med honung och halstabletter - huskuren som man alltid fick förr när man var sjuk och ens mamma tog hand om en. Är alldelses yr, men så länge jag sitter eller ligger ner så går det bra. Huvudet molvärker (men vadå då, inga kraftiga magsmärtor iallafall). Så fort jag reser mig är det som värst. Lär bli hemma från jobbet imorrn med, får se om jag orkar gå på onsdag. På torsdag har jag ju ändå min lediga dag och på fredag bär det av till Borås för att träffa Frida och Jenny :D, så frisk måste jag bli snarast.


Igår fick jag besök av polisen, inte särskilt kul när man inte känner sig alls fräsch. 19.40 ringde det på dörren och min första tanke var. Jag tänker inte öppna, det är säkert ändå bara politiker som snackar dörr. Vill jag prata med politiker söker jag upp dem, jag vill inte att de ska söka upp mig för att prata. Politik är något av det värsta jag vet och inget jag tycker om att diskutera för jag fattar knappt hälften och har inga åsikter inom detta.

Men iallafall, jag reste mig ur soffan och smög fram till dörren, tittade i titthålet vem det var och fick se två poliser - en manlig och en kvinnlig så då var man ju tvungen att öppna. Men man tänker ju direkt; "vad har nu hänt" :S. Det första den manliga polisen sa var att de inte hänt något. Grannen hade nämligen haft inbrott i sitt förråd och frågade om jag hade nyckel till källaren så jag kunde släppa in dem. Min granne är nämligen 95 år och går väldigt sällan utanför lägenheten så hennes väninna har hennes nyckel. Jag släppte såklart in poliserna i källaren där vi mötte två grannar till som var i tvättstugan. Vi kunde tillsist lista ut vilket förråd som var damens och det var som sagt tomt. Men inga andra förråd var rörda. Tråkigt för damen, men som vi tror fanns det en rimlig förklaring varför just damens förråd var tömt och ingen annans och den berättade vi såklart för polisen som gick och pratade med damen. Sen vet jag inte vad som hände. Men jag tycker ändå synd om damen, att henens grejor var borta. Kanske det inte fanns något av värde, vad vet jag. Men ens personliga prylar har ju en värde för den enskilde.


Nu är OS slut, tyvärr. USA vann medaljligan, tätt följt av Tyskland och Kanada. Sverige kom på 9e plats med 11 medaljer, inte dåligt tycker jag ändå trots att vi hade desto fler chanser, men som tyvärr inte lyckades pga. olika anledningar. Vi fick 5 guld, 2 silver och 4 brons :D.

OS-avslutningen var inatt, vilken jag inte såg, men jag började se finalen i hockeymatchen mellan Kanada och USA, vilken Kanada vann precis som jag förutsåg i början av OS. Dock däckade jag även denna natt i soffan innan matchens slut för att vakna framåt småtimmarna och dra mig till sängen för att inte vakna när klockan ringde som vanligt vid 5.30 Vaknade av mig själv vid 7.30 för att ringa och sjukanmäla mig. Sen låg jag och läste lite i min tidning som kom idag, men somnade snart igen med tidningen på magen och sov några timmar till (till kl 13.30) Inte alls likt mig att somna i soffan några nätter i rad och inte vakna till väckarklockan, jag som är så lättväckt - då är det något som inte stämmer.

Nepp, nu när OS är slut börjar hockeyn och elitserien igen... YEH!
Hv spelar sin första match imorgon mot Frölunda. Och snart är det ju också paralympics och även där finns några Svenska medaljhopp. Sen nästa helg är det ju även Vasaloppet, som jag säkert inte får kolla på för Jenny och Frida... haha :P. I Vasaloppet tror jag Daniel Tynell kommer att vinna. Han har tre vasaloppssegrar i bagaget sedan tidigare.

Mycket sport öven framöver, men jag klagar inte :).  


Fuck, nu låter testet av flyglarmet som vanligt kl 15 första måndagen i måndaden. De bara skär in i huvudet på mig och gör inte min huvudvärk till något bättre.


Vet ni vad jag skulle vilja göra nu helst av allt? Såklart bli frisk och sen bara åka iväg nånstans i några månader och bara vara, bara se nya platser och länder. Är så trött på allt som har med Sverige att göra just nu. Vill bort, bort långt härifrån för att komma tillbaka med nya krafter.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emma - 7 april 2012 23:19


" Jag är med och tävlar inne hos Elina om ett presentkort från Cutiepie.se".   ...

Av Emma - 7 april 2012 23:13


"Jag tävlar om ett paket namnnappar från namnnappen.se inne hos Elina"     ...

Av Emma - 7 april 2012 23:00

Alla hos bloggmamman Annika med sina 5 barn. Direktlänk: http://nilssonpettersson.blogg.se/category/pagaende-tavlingar.html   Tävling 1: Krypmuddar från Kalle Kryp   Tävling 2: Saker från Kläppi         ...

Av Emma - 29 oktober 2011 20:17


 

Av Emma - 16 oktober 2011 17:24


"Jag tävlar om ett presentkort värt 200kr hos Babyfiltar.com, hos Familjen Pettersson. Tävlingen hittar du HÄR"     ...

Ovido - Quiz & Flashcards