ett steg i taget...

Alla inlägg under oktober 2010

Av Emma - 17 oktober 2010 16:57

Kan varmt rekomendera er att läsa denna bok; Boktjuven av Markus Zusak.

Till en början var jag lite smått skeptisk till sättet berättelsen berättades, men det vände fort och boken slukades snabbt. Man ville bara läsa och läsa och glömde bort tiden. En bra, fängslande bok som numera tillhör en av mina favoriter.


"Köp den, låna den eller stjäl den, men framför allt: läs den!" Svd

  

ANNONS
Av Emma - 10 oktober 2010 16:36

Jag är så trött, orkar inte resa mig ur soffan. Borde äta lite. Ikväll är det innebandyträning, kommer jag att orka? Tveksamt, skulle kunna sova NU, men det känns för tidigt. I-landsproblem, ja.


ANNONS
Av Emma - 10 oktober 2010 14:23

Nu får man hoppas att jag kan sussa sött, vilket jag inte gjort på två månader. Det är nästan så att man längtar till att få gå och lägga sig igen.


  


Berättar mer om helgen vid ett senare tillfälle. Orkar inte nu, är så trött. 

Höres.

Hade gött så länge.

Av Emma - 7 oktober 2010 19:14

...i en lägenhet. Tänk om man kunde vinna en stor summa pengar så man har råd att köpa den också. Eller att inget folk mer än jag budar så att den hamnar under utgångspriset och jag får den. Hoppas kan man ju alltid göra.

Av Emma - 6 oktober 2010 19:25

Jag skulle ju träna idag efter jobbet, innan onsdagsfikat...men vaknade nyss i soffan...haha. Borde ta mig något och äta innan fikat.


Hoppas jag kan sluta jobbet i tid imorrn och på fredag så jag hinner (och orkar) träna. Imorrn blire en lägenhetsvisning på en lägenhet jag blev ypperligt kär i, tyvärr vet jag inte om jag har råd med den då månadshyran var dyr :(. Sen blire till M för fika me tjejorna, var längesen vi träffades alla. Tyvärr kunde inte J komma, men annars kunde vi alla - Skoj!


På fredag kommer mor, innan måste jag träna då det inte finns tid för afrodans på lördag. Så MÅSTE sluta i bra tid på fredag med.

Har jobbat över tre dagar i rad, tur att man trivs på jobbet så det gör liksom ingenting. Får ta ut nån kort/längre dag sen istället och börja lite senare på morgonen. Brukar ju vara på jobbet ca 7-15, 7.30, men igår och idag var jag på jobbet ca 8.15 Igår var jag iofs hos tandläkaren, tänderna/munnen var helt utan anmärkning- toppen!

Och imorrn ska jag också börja ca 8.15 Passar bra när man är hemma sent och kommer i säng sent.


Igår tränade jag innebandy för första gången på 5 år, gick väl okej, men jag vart inte riktigt nöjd. Men kul var det iallafall. Men jag hatar verkligen att träna så sent. När man kommer hem ska man äta och duscha, och sedan tar det ett tag innan man kan varva ner och somna. Sen hatar jag att lägga mig med blött hår. I-ands-problem :P.


Nepp, äta va de ja.

Hej hej!

Av Emma - 3 oktober 2010 20:06

Får så ont i kroppen och sover inte alls bra i sängen, så sängen ska slängas och nästa helg när mor kommer på besök kommer vi att åka till Ikea och köpa en ny. Undrar hur lång tid det tar för Ikea att leverara sängen. Någon som vet?

Så veckan ut kommer jag att spendera nätterna på soffan, misstänker att jag inte kommer att sova så bra där heller, men säkert bättre än  i sängen. fast å andra sidan, när sov jag bra sist och var utvilad när jag vaknade?!


Vecka som kommer är fullbokad.

Måndag: Jobb och blodgivning, sen träna (jobbade över så ingen träning)

Tisdag: Jobb och innebandyträning

Onsdag: Jobb och sedan promenad samt onsdagsfika med tjejgänget

Torsdag: Jobb, träna (om jag inte jobbar över - igen), lägenhetsvisning och fika med de andra tjejgänget

Fredag: Jobb, träna och på kvällen kommer mor min

Lördag: Endometriosföreläsning och Ikea

Söndag: Lägenhetsvisning, vinka av mor och sedan träning


Sen måste jag få in ett läkarbesök i veckan också, men det kan ju ske närsom på dagen eftersom jag arbetar i samma byggnad som vårdcentralen.


Ha en bra vecka alla!

Får se när jag uppdaterar igen :).

Av Emma - 2 oktober 2010 21:47

Vad har ni för er?


Jag är glad att jag är ensam just nu (ibland ska man ju vara det också), vart 10e minut ungefär kommer hemska kramper, 10 på smärtskalan. Om man får svära så gör jag det. Då är det bara att andas genom smärtorna, tänk vad man skulle klara en födsel galant ;). En läkare har sagt till en endo-syster att de starkaste endo-smärtorna kan jämföras med förlossnings-smärtor. Va bra, då är man väl förberedd om man en vacker dag hittar en normal karl att dela livet med och dessutom lyckas bli gravid. Kommer nog snart att gå och lägga mig, är helt slut.
Borde sluta skriva innan nästa kramp kommer....


-------------------------------------------------------------------------------------------------

...Ja, där kom gick den så nu fortsätter jag att skriva lite till.


Större delen av dagen har iallafall vart bra, vilket underbart höstväder vi har haft! Strålande sol och vilka fina färger! Lovely!

  

Har också tränat idag - afrodans. Ledaren hade lagt in en nytt block och ett av stegen/hopp klarar jag inte av med min fot - AJ! Men nu vet jag det, man måste lära sig att träna "på rätt sätt" så får man inte ont efteråt.

Ser fram emot innebandyträningen i veckan och alla fikadejter med vänner och (förhoppningsvis) med C också ;).


Ha en fortsatt trevlig helg alla!

Och jag säger godnatt lite i förskott. Jag lär la somna i soffan till filmen.

Av Emma - 1 oktober 2010 21:33

Och jag är så ofantligt trött, det är ofattbart vad trött jag är. Alltså sjukligt trött. Ordet sjuk...

Finns nu en misstanke om att jag har en sjukdom till, vid sidan av endon. Jag vet att man inte ska önska sig en sjukdom, men om jag fick den diagnosen skulle det förklara så mycket, det skulle vara en befrielse att veta. Utan att jag visste det tyder alla mina senaste symtom (två månader tillbaka) på det och den sjukdomen finns ju i släkten, min kusin fick sjukdomen bekräftad för ett tag sedan. Var ju hos läkaren/gyn i onsdags beroende på endon, jag trodde även att alla andra symtom jag haft senaste tiden berodde på det, visst sa läkaren...Alla utan EN - den oförklariga viktuppgången! Hon sa att jag så fort som möjligt skulle ta kontakt med husläkaren för att ta ett blodprov. Ska försöka hinna med det nästa vecka, har inte hunnit igår och idag. Har vart så mycket på jobbet.


Med tanke på endon, finns det också mycket frågetecken. I nuläget ska jag fortsätta som jag gjort tidigare, med min gamla behandling. Men läkaren tyckte att jag "borde" ta starkare tabletter/hormoner för att försöka "svälta" endon, gör jag inte detta kan endon "utrota" fertiliteten då endon med glädje tar "kol" på äggstockarna. Som läkaren sa; - Du vill väl en vacker dag bli gravid? Ja, nu är det många frågetecken hur jag/vi ska gå vidare. Självklart vill jag och hoppas på att en dag kunna bli gravid, men vad ska man stå ut med innan dess, med alla mediciner och dess biverkningar?! Detta är värt att grunna mer på.


Neh, nu ska vi inte gå in på detta mer. Jag uppdaterar mer när jag vet mer.


Har just kollat på Idol, har en jag aboslut inte tycker om och en favorit. Sen, han Weise är oerhört lik en kille jag dejtade tidigare - kopior. Nu är det paus, men jag väntar på att få gå lägga mig. Orkar jag hålla mig vaken längre till? Är som vanligt bara massa skit på tv, helt sjukt - en fredag och inget bra att titta på.


GODNATT! (snart iallafall)

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se