ett steg i taget...

Alla inlägg under december 2010

Av Emma - 13 december 2010 16:02

En mycket trött Emma sitter i soffan. Ska bara skriva klart detta inlägg och sedan ska jag lägga mig ner och vila lite.

Kom hem för 30 minuter sedan typ och slutade 14. Men efter jag slutat stannade jag kvar på luciafirande på jobbet och sedan fikade jag med kollegorna innan jag traskade hemåt. På hemvägen hämtade jag också ut ett paket med tyg.


Dagen började inte bra idag. Jag var som vanligt uppe till 9, kände att magen inte riktigt ville sammanbeta idag, men då var det hanterbart. Tog två tabletter med Alvedon 665 mg och åt frukost och gjorde mig iordning. Framåt halvslaget blev det bara värre, smärtorna alltså, så jag tog två dexofen också. Klär på mig alla ytterkläder utan jackan och märkte att benen vek sig, jag var tvungen att sätta mig på golvet då smärtorna var hemska, främst från endomagen och ryggen. Sen minns jag inget mer utan att jag "vaknade" 9.45 liggandes på hallgolvet. Illamåendet och dåsigheten efteråt fick mig att förstå att jag hade svimmat av smärtorna, igen. Detta hände senast i augusti. Men men, efter ett tag orkade jag resa på mig och insåg att smärtstillande hade hjälp något och jag traskade sakta, sakta, men säkert till jobbet. Resterande dagen har vart ganska okej ändå, vid 14-tiden fick jag dock ta en starkare tablett, en citodon. Har fått citodon utskrivet nu för att se om de hjälper mot mina smärtor, till mitt förtret ska inte dexofen tillverkas något mer - Skit!


Ja, nu vila som sagt.


Här är en bild på luciatåget på jobbet. Det är Uppsala Lucia med tärnor. Gamlingarna från de båda boenderna satt och smålog hela tiden :).

     


ANNONS
Av Emma - 12 december 2010 20:29

Tänk var tiden går, vad tog detta året vägen? Men som sagt är det skönt att det snart är 2011, det kan ju inte bli sämre än 2010.

Om 10 dagar åker jag  hem till Jönköping/Barnarp för att fira jul, dagen innan så ska jag till läkaren och då får vi se om jag ska fortsätta vara sjukskriven halvtid eller gå upp i full tid igen.

Om 12 dagar är det julafton, tänka sig. Julen är så mysig, jag älskar julen och december månad och att det är snö är ju bara pricken över i. Lovely!!

Iår år firar vi jul "som vanligt", fast med två extra gäster dvs min brors flickvän Linn och deras katt Millie. Förhoppningsvis kommer farmor och farfar också, om de orkar. Förra året var vi som ni vet och firade jul på en herrgård. Nästa år när vi är ensamma funderar vi på att fira där igen, fast inte sova över utan endast äta julbord där. Men det är långt till nästa år och ingen vet hur 2011 kommer att se ut eller vad som kommer att hända.


Denna helgen har la familia vart på besök, alla fyra. Alltså inte bara mor och far utan även bror Fidde och hans flickvän. En supermysig helg med massa skratt. Älskar min familj så mycket och saknar dem så, de bor ju 40 mil bort. Skulle vara skönt att ha dem på lite närmare håll, men nu är det som det är. Familjen kom i fredags, då åt vi god mat med thaikyckling och färsk pasta, sen spelade vi ett nytt spel som mor köpt och bara satt och snackade om allt och ingenting. Mycket skratt och diskussioner blev det som vanligt. Och som vanligt våra familjära dispyter eftersom vi alla har rätt i allt...haha.


På lördagen åkte jag, mor och far till ikea och citygross medan Fidde och Linn gick på stan och strosade. De besökte också den fina domkyrkan. Sen mötte vi upp dem och åt lunch för att sedan gå tillbaka till hotellet de bodde på för att vila och göra oss iordning för kvällen. Jag följde med till hotellet då jag var mycket trött, orkade inte hem. Så jag låg och halvsov mellan mor och far och kollade på Lotta på bråkmakargatan. Gamla tider det :). Pappa somnade som vanligt.

Sedan gick vi och tog en öl/cider på Pipes och sedan åt vi på min favoritrestaurang Tzatziki och åt grekiskt. Sen hade vi tänkt att ta en drink på något ställe innan vi gick hem, men det var så mycket folk överallt så vi struntade i det. Vi gick hem till mig istället och spelade spel, igen. Och de vanliga diskussionerna kom upp och dispyterna när alla skulle ha rätt...haha. För första gången i mitt liv förlorade jag på spelet När och Fjärran. Jag skyller på magsmärtan och min trötthet ;).


Imorrn jobb igen, fullt i veckan som vanligt och på torsdag kommer härliga Emma hit och stannar över helgen. På fredag julbord med jobbet.

ANNONS
Av Emma - 12 december 2010 12:58

En kompis till mig hade skrivit detta inlägg för ett tag sedan. Hon hade hittat denna berättelse på en blogg. Måste bara dela med mig för den är så klockren! Haha...


En killes berättelse:

Jag har aldrig riktigt kommit underfund med varför mannens och kvinnans sexualdrift skiljer sig så mycket.  
Jag har heller aldrig förstått det där med Venus och Mars.
Jag har aldrig kommit underfund med varför männen tänker med huvudet och kvinnor med sina hjärtan.

Till  exempel:


En kväll förra veckan gick min flickvän och jag till sängs. Passionen börjar glöda i sovrummet när hon till sist säger;  'Jag känner inte för det. Jag vill att du bara ska hålla om mig. '  

Jag sade; 'VA??!! Vad var det där?'. Sedan säger hon de ord alla  pojkvänner fasar att höra....

'Du är inte tillräckligt i kontakt med mina emotionella behov som kvinna för att jag ska kunna tillfredsställa dina fysiska  behov som man.'  
Hon besvarade min frågande min med att säga;  'Kan du inte bara älska mig för den jag är och inte för vad jag gör för dig i sovrummet?'  

När jag förstod  att inget skulle hända den natten så somnade jag.

Nästa dag tog jag ledigt från jobbet för att vara med henne.

Vi gick ut och åt en fin lunch och gick och shoppade i ett stort, stort onämnt shoppingcenter.  
Jag gick med henne i affärerna där hon provade flera olika verkligt dyra klädesplagg.

Hon kunde inte  bestämma sig för vilka hon skulle ta, så jag sade åt henne att vi tar alla. Hon ville ha skor som komplement till sina nya kläder.
Så jag sa att vi får köpa ett par till varje ensemble. Vi gick sedan till juvelavdelningen där hon valde ut ett par diamantörhängen.
Tillåt mig säga... Hon var så upphetsad! Hon måste ha trott att jag var ett steg från mentalsjukhuset.

Jag började tro att hon testade mig när hon frågade om hon kunde få ett tennisarmband när hon  inte ens kan spela tennis.
Jag tror att hon trodde jag var knäpp när jag sa; 'Det går bra älskling'.
Hon var nästan nära sexuell tillfredsställelse av allt shoppande.

Med ett jättestort leende sade hon till sist; 'Jag tror att det är allt älskling, vi går och  betalar'. Jag kunde knappt hålla mig när jag till sist sade; 'Nej  älskling, jag känner inte för det'.

Hennes ansikte blev helt vitt och hennes haka föll till marken med ett förvånat; 'VA?'.  

Jag sade sedan; 'Älskling! Jag vill bara att du  håller sakerna en stund. Du har inte tillräcklig kontakt med mina finansiella behov som man för att jag ska kunna tillfredställa dig som kvinna'.

Sedan när hon såg ut som om hon skulle döda mig, fortsatte jag; 'Varför kan du inte älska mig som den jag är istället och inte baraför de saker jag köper åt dig?'  

Tydligen kommer jag inte att ha sex ikväll heller.

Av Emma - 9 december 2010 15:28

Ja, här kommer bilden. Var en enkel tomtegröt som till stor del skötte sig själv. Man kokade bara upp riset som vanligt, tillsatte sedan mjölk. När detta senare kokat upp ställde man in grytan i ugnen i 35 minuter - klart. Mycket gott må jag säga :).


  

Av Emma - 9 december 2010 14:52

Har i lite mer än ett år vart lite smått förälskad i min mörkturkosa vintermössa. Nu har jag köpt en ny som jag fick hem igår, den blev jag lika förälskad i som i min "gamla" så nu har jag två kärlekar. Så imorse var jag 5 minuter sen på grund av beslutsångest, vilken mössa skulle jag välja att ha på mig idag?! Det blev den nya, så det får la bli lite av en varannan-dag-grej, lättare sagt än gjort iofs.

I-landsproblem, Ja.


Tur att man bara har ett bara favoritvantar :P


   Gamla mössan   Nya mössan 

Lite smått dåliga bilder (tagna med mobilen), men så är det. Orkade inte ta fram min braiga kamera just nu.


-------------------------------------------------------------------------------------------------

Ska vila lite nu, sen blire att baka lite saffransskorpor. Farmors recept of course, men med saffran, blir nog underbart gott. Om jag orkar berättar jag sen hur det blev. Hade tänkt att skriva ett litet inlägg (och visa bilder) för en vecka sedan då jag gjorde hemmagjord tomtegröt, i ugnen. Otroligt smidigt och gott. Men det blev inget inlägg av det. Men i nästa inlägg visar jag lite bilder, bara för att. Eller de kanske endast blir en bild.

Av Emma - 8 december 2010 22:06

Välkommen till världen du fina pojke!

 och ett stort GRATTIS till de stolta föräldrarna.


  

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se