ett steg i taget...

Direktlänk till inlägg 12 april 2011

Akupunktur

Av Emma - 12 april 2011 18:49

Idag var jag hos sjukgymnasten igen och fick för första gången akupunktur mot mina smärtor. Jag fick ligga på vänster sida och nålarna sattes; två i ryggslutet, en nedanför var knäskål (ungefär) och en ovanför varje ankel (ungefär) - 6 nålar totalt. Så här skulle jag ligga i 30 minuter, tänk jag ligga still i 30 minuter utan att ha något att göra samtidigt! - jo det gick, jag låg kvar där. Sjukgymnasten pratade med mig och med jämna mellanrum skruvade hon nålarna lite, då hon skruvade nålarna gjorde som mest ont, jäkla vilken smärta. Värst smärta var det i vänster ben ovanför ankeln. Denna behandling ska nu provas en gång i veckan ett tag framöver, får se om den ger effekt på mig eller inte. Prova kan man alltid göra ändå.


Lita fakta om akupunktur

hämtad från  www.akupunkturforbundet.se

"Akupunktur betyder fritt översatt nålbehandling och har sitt ursprung i traditionell kinesisk medicin som även innefattar kinesisk massage, örtläkekonst och qigong (meditativ rörelse). Inom traditionell kinesisk medicin kallas människans livskraft för qi. Vid sjukdom beskrivs flödet av livskraften qi som störd. Med akupunktur kan jämvikten och ett lagom flöde av qi uppnås vilket återställer hälsan eller lindrar sjukdom. Med akupunktur enligt traditionell kinesisk medicin behandlas en stor mängd sjukdomar samt ges förebyggande och friskvårdande behandling. Behandling sker vid allergier, astma, högt eller lågt blodtryck, hormonell obalans, idrottsskador, immunstörningar, matsmältningsbesvär, menstruationsåkommor, nedstämdhet, smärttillstånd, stress och övervikt."


  

Bild från http://www.akupunkturzentrum.at/


------------------------------------------------------------------------------------------------

Nu har jag inför min nya behanling slutat med mina starka hormontabletter, dvs. Provera. Jag samlade på mig mycket vätska och har snabbt skjutit upp i vikt, hemska 10 kg. Hade tabletterna hjälp hade jag lättare kunnat acceptera denna övervikt, men de hjälper ju inte så då är det inte värt det. Idag slutade jag därför med provera (självklart enligt läkarens direktiv), har dock kvar hormon-spiral och p-piller. I början av maj nångång kommer min nya behandling att sättas in, det kommer att bli sprutor och för att inte uppleva världens hemskaste biverkningar kommer jag även att ha östrogenplåster. Så snart kommer jag, endast 27 år gammal (snart) att sättas i ett tillfälligt klimaterie. Då får jag och mamma ytterligare en sak gemensamt, fast iofs, hon har ju ett naturligt sådant :).

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emma - 7 april 2012 23:19


" Jag är med och tävlar inne hos Elina om ett presentkort från Cutiepie.se".   ...

Av Emma - 7 april 2012 23:13


"Jag tävlar om ett paket namnnappar från namnnappen.se inne hos Elina"     ...

Av Emma - 7 april 2012 23:00

Alla hos bloggmamman Annika med sina 5 barn. Direktlänk: http://nilssonpettersson.blogg.se/category/pagaende-tavlingar.html   Tävling 1: Krypmuddar från Kalle Kryp   Tävling 2: Saker från Kläppi         ...

Av Emma - 29 oktober 2011 20:17


 

Av Emma - 16 oktober 2011 17:24


"Jag tävlar om ett presentkort värt 200kr hos Babyfiltar.com, hos Familjen Pettersson. Tävlingen hittar du HÄR"     ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se