ett steg i taget...

Alla inlägg under april 2011

Av Emma - 12 april 2011 18:49

Idag var jag hos sjukgymnasten igen och fick för första gången akupunktur mot mina smärtor. Jag fick ligga på vänster sida och nålarna sattes; två i ryggslutet, en nedanför var knäskål (ungefär) och en ovanför varje ankel (ungefär) - 6 nålar totalt. Så här skulle jag ligga i 30 minuter, tänk jag ligga still i 30 minuter utan att ha något att göra samtidigt! - jo det gick, jag låg kvar där. Sjukgymnasten pratade med mig och med jämna mellanrum skruvade hon nålarna lite, då hon skruvade nålarna gjorde som mest ont, jäkla vilken smärta. Värst smärta var det i vänster ben ovanför ankeln. Denna behandling ska nu provas en gång i veckan ett tag framöver, får se om den ger effekt på mig eller inte. Prova kan man alltid göra ändå.


Lita fakta om akupunktur

hämtad från  www.akupunkturforbundet.se

"Akupunktur betyder fritt översatt nålbehandling och har sitt ursprung i traditionell kinesisk medicin som även innefattar kinesisk massage, örtläkekonst och qigong (meditativ rörelse). Inom traditionell kinesisk medicin kallas människans livskraft för qi. Vid sjukdom beskrivs flödet av livskraften qi som störd. Med akupunktur kan jämvikten och ett lagom flöde av qi uppnås vilket återställer hälsan eller lindrar sjukdom. Med akupunktur enligt traditionell kinesisk medicin behandlas en stor mängd sjukdomar samt ges förebyggande och friskvårdande behandling. Behandling sker vid allergier, astma, högt eller lågt blodtryck, hormonell obalans, idrottsskador, immunstörningar, matsmältningsbesvär, menstruationsåkommor, nedstämdhet, smärttillstånd, stress och övervikt."


  

Bild från http://www.akupunkturzentrum.at/


------------------------------------------------------------------------------------------------

Nu har jag inför min nya behanling slutat med mina starka hormontabletter, dvs. Provera. Jag samlade på mig mycket vätska och har snabbt skjutit upp i vikt, hemska 10 kg. Hade tabletterna hjälp hade jag lättare kunnat acceptera denna övervikt, men de hjälper ju inte så då är det inte värt det. Idag slutade jag därför med provera (självklart enligt läkarens direktiv), har dock kvar hormon-spiral och p-piller. I början av maj nångång kommer min nya behandling att sättas in, det kommer att bli sprutor och för att inte uppleva världens hemskaste biverkningar kommer jag även att ha östrogenplåster. Så snart kommer jag, endast 27 år gammal (snart) att sättas i ett tillfälligt klimaterie. Då får jag och mamma ytterligare en sak gemensamt, fast iofs, hon har ju ett naturligt sådant :).

ANNONS
Av Emma - 11 april 2011 20:53

Det är gött det, så snart ska jag med sällskap av min älskade och goa katt nana kudden, jag mina och hon sina :).

Blir en kortdag på jobbet imorrn för kl 13 ska jag till sjukgymnasten, ska få prova på akupunktur då och så ska vi prata om lite annat, om fortsatt behandling osv. Just det, anteckningar måste med imorrn och jag har inte skrivit om helgen. Jag gillar inte att skriva "dagbok" varje dag, ska skriva vad jag gör och hur jag mår osv. Förstår inte riktigt vad det var jag skulle skriva :P, hon får förklara mer imorrn, 


Sen på fredag, då kommer domen som sagt. Så snälla, snälla ni håll tummarna för Flisan, att cancern inte har spritt sig och att operationen blir lyckad. Det gör så ont att tänka på att jag kanske kommer att förlora henne inom kort. Hon är fortfarande ung och pigg så det är inte rätt. 


Och L, på lördag - missförstå mig inte, jag vill ses så jag hoppas att fredagen går bra och att vi då kan ses på lördag. Men i första hand måste jag tänka på Flisan.


Nu som sagt sova, funderade på om jag skulle göra matsäck ikväll (hinner inte äta lunch på jobbet, så det blir en macka på bussen på väg till sjukhuset). Men jag tror att jag gör mackan imorrn i samband med frukosten, ja så får det bli. Visst ja, jag skulle ju duscha ikväll. Vad tog tiden vägen?! Jaja, får ta en snabbdusch och sedan dejta kudden.  


Godnatt allesammans!
  

ANNONS
Av Emma - 10 april 2011 19:15

För Flisan såklart, på fredag kommer domen. Vi ska vara hos veterinären kl 10.30, då ska de först röntga lungorna för att sen om det är några metastaser där. Är det fritt från metastaser blir det operation, så oron för min älskade katt växer som ett äpple i maggropen på mig.


Jag är på spänn dag som natt och kollar till henne med jämna mellanrum. Hon är som vanligt fortfarande och verkar må bra, men jag håller koll för att se minsta lilla förändring så hon snabbt kan få hjälp. Så de långa dagarna på jobbet är mina tankar mycket hos Flisan.

Inatt skrämde hon livet ur mig. Jag vaknar med jämna mellanrum även på natten och tittar till henne, så att hon andas. Hon låg på sina kuddar bredvid mig, som hon brukar. Ihoprullad som en boll. Jag fick panik, hon andas inte tyckte jag. Jag petade på henne, försökte med allt, ingen reaktion. Till och med att göra det hon inte tycker om - att ta bort john blund-pulver i ögonen och försöka öppna hennes mun. Ingen reaktion, paniken steg och många tankar flög i mitt huvud. Då tog jag tag lite lätt i hennes svans, det dröjde inte länge innan den började röra på sig, sån där varning att "stör mig inte". Jag drog en lättnas suck, hon sov bara djupt och struntade i mig. Falskt alarm. Även om hon alltid blir glad när jag är vaken och vill gosa och prata, så ville damen inte det denna gång. 1 timme senare när jag vaknade igen efter att deckat av lättnat var hon sig själv igen. Hon la sig på mitt bröst och slickade mig i ansiktet, sen följde hon med på toaletten och sedan la vi oss för att mysa igen.


Men oron finns där, tur att jag har mycket att göra i vecka - sjukgymnasten, kuratorn, göra-kort-kurs m.m,  så jag måste tänka på annat. Men egentligen vill jag vara hemma hos min älskade Flisan hela tiden.


-------------------------------------------------------------------------------------------------

Dagen har vart späckad efter att jag vägrat gått upp ur sängen, sedan ätit en god frukost, eller brunch rättare sagt. Sen slängde jag lite sopor och tog en promenad. Sedan handlade och efter det gjorde jag min egna musli och bröd. Brödet ska dock stå och svalna i ugnen över natten, men kan nog smygta en bild.


Här bilder på muslin och på brödet:

   

 


Av Emma - 6 april 2011 20:12

Det bränner i ögonen av trötthet och alla tårar i eftermiddag/kväll.


Flisan, jag älskar dig så!!!

 


Av Emma - 6 april 2011 16:21

Fick ett sorgligt besked idag så många tårar har fallt nerför min kind. Flisan, min älskade katt som jag tyvärr inte haft länge var idag hos veterinären, det visade sig att knölen på magen var en cancerknöl, dvs. hon har juvercancer och till 95 % är de tumörerna elakartade.


  

Av Emma - 4 april 2011 18:58

Har lite projekt i lägenhet för att pigga upp det lite. Det kan göra mkt med små och billiga åtgärder. Här kommer några:


> Hallen- text och fåglar

     


> Sovrummet - texten Godnatt & Sov gott!

 


> Köket - nya mörkar fogar så det blir en kontrast till kaklet (vita), sedan några    enstaka kakeldekor i två färger (grön och grå). Funderade på beige med, men avvaktar lite och "känner mig för".

 Nästa projekt är en sänggavel, balkongnät (så inte Flisan ska rymma/hoppa) samt trallgolv till balkongen. Sen sitter jag fortfarande och grubblar vart tavlorna ska upp, känner mig för så att säga. Ett pågående projekt med den nya lägenheten, innan det blir 100 som jag vill ha det.

Av Emma - 3 april 2011 18:32

 

Av Emma - 1 april 2011 18:21

Är så trött att jag mår illa, isch. Har ändå vilat/halvsovit ett tag i soffan sen jag kom hem. Hoppas jag piggnar till snart.


Idag är det 1a april och jag har idag letat aprilskämt i de tidningar jag hittat, var inte alls svårt att hitta skämten. Vad har folks fantasi tagit vägen? Borås tidning tyckte jag var bäst av de jag läste. Om du vill läsa om några aprilskämt företag/tidningar hittat på, gå in på www.aprilskamt.se.


Själv har jag dock inte blivit lurad idag (vad jag vet). En kollega blev dock lurad av en vårdtagare, haha :).

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se