ett steg i taget...

Direktlänk till inlägg 11 september 2011

Kattutställning, Kulturnatten - Fäktning

Av Emma - 11 september 2011 14:38

Igår var jag på dagen på kattutställning, och tittade. Min katt ställdes inte ut, men till henne fick jag hem lite godsaker. Fanns många vackra och fina katter på utställningen och det var bara de bästa som var nominerade. De som föll mig bäst i smaken var de stora kattraserna, stora bamsingar :). Men bäst är såklart min älskade lilla Flisan.

Med utsällningen väcktes minnen från den tiden vi ställde ut vår katt Tosca, hon var renrasig Brittisk korthår, färg svart(brun)-sköldpadd. Lilla Tosca blev som bäst champion, men hon tyckte inte om att ställas ut så vi slutade med det. Älskade Tosca blev 18år och togs bort från oss 27april 2009. Det var ett hårt beslut om avlivning, men för hennes eget bästa. Hennes njurar hade slagits ut, hon var dement och hade utslitna leder.


På kvällen var det den sk. kulturnatten här i Uppsala, men eftersom det är aktiviteter hela dagen tycker jag de borde heta kulturdagen. Vill ni läsa om det så gå in här: http://kulturnattenuppsala.se/.

Kvällens händelse var nedanför domkyrkan där Upsalas fäktarklubb var. Där fick man prova på fäktning, självklart var jag tvungen och prova på. T, I, J o L tog hand om mina saker. Det blev tillsist min tur och visst satt allt i ryggraden, men de visste ju inte de som var där, att jag för över 10 år sedan fäktades i 3 år.

Killen jag fäktades emot fick en match som han inte var beredd på. Och i bakgrunden kom kommentarerna (jag fick höra dem i efterhand): "Hon måste fäktats förut", "Ja, eller så är hon bara jävligt begåvad". Ja, de kommentarerna kan jag leva länge på, mina "fäktartalanger" sittersom sagt kvar i ryggmärgen och det var kul att åter igen stå på pisten.

Men, nej jag tänker nog inte börja fäktas igen.


Vi gick sedan runt lite på stan, släkte törsten med några öl och hade en mycket trevlig kväll. Var hemma strax efter 00, så det vart inte så sent.

Lika bra det, idag skulle jag upp till 10 för att tvätta 

Nu latar jag mig i soffan framför en sån där typisk tjejfilm (som alltid slutar lyckligt) och samlar kraft till att städa och laga mat.


Hej Svejs!


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emma - 7 april 2012 23:19


" Jag är med och tävlar inne hos Elina om ett presentkort från Cutiepie.se".   ...

Av Emma - 7 april 2012 23:13


"Jag tävlar om ett paket namnnappar från namnnappen.se inne hos Elina"     ...

Av Emma - 7 april 2012 23:00

Alla hos bloggmamman Annika med sina 5 barn. Direktlänk: http://nilssonpettersson.blogg.se/category/pagaende-tavlingar.html   Tävling 1: Krypmuddar från Kalle Kryp   Tävling 2: Saker från Kläppi         ...

Av Emma - 29 oktober 2011 20:17


 

Av Emma - 16 oktober 2011 17:24


"Jag tävlar om ett presentkort värt 200kr hos Babyfiltar.com, hos Familjen Pettersson. Tävlingen hittar du HÄR"     ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se