ett steg i taget...

Senaste inläggen

Av Emma - 9 januari 2011 21:19

Satt och tittade lite på arbetsförmedlingens hemsida och sökte på jobb söderut, närmare hemåt. Dock var det mest semestervik i de "rätta" städerna, men dock fanns det en fast tjänst i Växjö, kanske ska jag söka den, jag vet inte. Trivs ju så otroligt bra på mitt jobb nu och att det är en fast tjänst är ju bra det med så därför tänker jag inte söka vilken tjänst som helst.

Men är osäker på om jag ska bo kvar här i Uppsala eller om jag ska flytta hemåt igen. Är otroligt klyven, finns inte mycket som håller mig kvar här, men å andra sidan är det ju inte många kompisar som bor kvar hemma heller, men då får jag närmare hem till min familj. Saknar dem så mycket just nu, de är för långt bort. Vad har jag egentligen här och göra?! Får väga för- och nackdelar med allt och fundera mer.


-------------------------------------------------------------------------------------------------

Har nästan bokat ny för ny tatuering. Är så spänd inför detta.

ANNONS
Av Emma - 8 januari 2011 21:15

    


Letade efter Flisan innan, hon har nämligen en ny favoritplats - i överkastet. Knasboll :)

    

ANNONS
Av Emma - 8 januari 2011 20:46

Under jul, nyår och trettonhelgen har jag löst 6 pussel. Fyra på vardera 1000 bitar och två på 1500 bitar. Nu tänker ni nog: " Har hon inget annat liv eller?". Neh, iofs har jag väl inte det, men har blivit en sån pusselfreak, det är en sådan bra tidsfördrivare och får en att tänka på annat. Att lägga ett pussel på 1000 bitar tar max 6 h, och ett på 1500 lite till, så om man räknar på det har jag inte suttit dygnet runt med ett pussel, jag har gjort annart också - faktiskt.


    1000 bitar

    1500 bitar

     


Hittade inte bilderna på två av pusslerna, var har jag gjort av dem tro? Hm...

Av Emma - 5 januari 2011 16:47

Ja, jag har börjat komma underfund med vad Flisan har för personlighet. Hon har temprament den damen, särskilt när hon inte får som hon vill, när hon är nyvaken tidigt på morgonen och när hon behöver gå på låda. Hon är liten i maten och gillar att sova. Äter bara en sorts mat, mkt annat passar inte damen i smaken. Hennes favoritplats är fotöljen i sovrummet alt. min säng. Hon älskar att bli borstad och att gosa, ibland får man en liten puss av henne. Men hon är hela tiden uppmärksammad på allt och sover aldrig särskilt djupt.


Än så länge har jag inte känt av allergin, är iofs snuvig, men har ju vart förkyld ett bra tag så svårt att svara på vad det egentligen är. Jag hoppas verkligen att jag kan behålla henne. Att en liten hårig boll kan göra så mkt. Jag sover till och med bättre på natten, även om jag fortfarande har svårt att somna in.

Av Emma - 2 januari 2011 16:49

Nu har Flisan kommit. Visst är hon söt :)


  

Av Emma - 1 januari 2011 17:37

Just nu är det pessimisten som talar så jag kanske ska sätta punkt här innan jag säger för mycket. Men jag kan ju säga att jag hatar slutet på 2010 och början på 2011, PUNKT.


Jag hoppas ni har det bättre än jag. På återseende när optimisten vaknat till liv igen.


-------------------------------------------------------------------------------------------------

Gott Nytt!

Av Emma - 30 december 2010 17:24

En mycket trött Emma sitter i soffan och äter Marabou apelsinkrokant. Måste säga att den var förvånadsvärt god. Fick den i julklappsleken jag och tre kompisar hade på juldagen där jag vann hela 11 paket (av 20). Tur i spel och otur i kärlek som vanligt, jag slog många 6or så att säga.

  


Idag är sista arbetsdagen för iår, känns konstigt, men det ska bli skönt att vara ledig i tre dagar. Har vart två intensiva dagar på jobbet, fick jobba över både idag och igår. Kan säga att jag har huvudvärk som vägrar att släppa trots tablett. Idag vaknade jag inte av väckarklockan, eller radion. Vad är det som händer?!


Var hos läkaren igår, cystan hade växt till sig till dubbel storlek, vilket gör att den inte går att rå på med hormoner. Jag står därför på väntelistan för operation. Har också fått starkare hormoner som heter Provera. Får se om de kan göra något. Kommer dock ha kvar p-pillren samt spiralen. Så herregud va massa hormoner man har i kroppen nu. Undra vad det blir för biverkningar egentligen. Det jag oroar mig mest för att gå upp i vikt. 


Imorrn är det nyårsafton, ingen speciell dag i sig. Men det grämer mig att jag igen är ensam, ska sova bort detta nyår. Fast å andra sidan brukar det finnas något bra på tv. Förhoppningsvis kommer jag att få hem älskade Flisan då. Annars får jag hem henne nästa vecka. Nämligen så ska hennes nuvarande ägare köra hit henne eftersom jag inte har någon bil så det beror på när de kan, hoppas det blir till helgen. Vem är Flisan undrar ni? Jo, jag har nämligen köpt katt.
Äntligen behöver jag inte vara ensam något mer och jag får någon som älskar mig (och som inte bor massa mil bort). Att en hårig liten boll kan göra så mycket.


-------------------------------------------------------------------------------------------------
Gott Nytt År önskar jag er alla!

Av Emma - 27 december 2010 16:29

Ja, då var julen över för detta år. Jag åker tillbaka till Uppsala imorrn vid lunch. Just nu sitter jag lite smått seg framför tvn. Min vanliga endosvullna mage är extra svullen efter alla onyttigheter i jul.

Mor och far kommer snart hem så ska sätta på lite kaffe så blir det fika när de kommer.

Eftersom det igår och inatt snöade (igen) var jag ute och skottade alldeles nyligen. Fick ta mina snowjoggers eftersom jag inte kan få på mig mina vanliga skor, hur ska det gå imorrn?! Nu undrar ni väl varför jag inte kan få på mig mina skor, jo det beror på att jag och far åkte längdskidor igår och jag upptäckte att mina pjäxor var lite för små. Det betydde att jag fick två stora ömmade blåsor på hälarna...AJ. Dags att köpa ny utrustning, öven skidor då de är lite för mjuka för mig.


För övrigt har julen vart toppen. Vi har dessutom vart kattvakt åt den söta och underbara katten Millie (min brors och hans tjejs katt). Åh, jag vill också ha en katt. Nu är det så tomt här utan henne, hon kan verkligen liva upp stämningen, som ett litet barn. Mysigt!

Julafton firade vi här hemma, bror och hans tjej Linn var här och även farmor och farfar kom förbi. Det var en dag med massa mys med dem man älskar och alla de traditioner som hör julen därtill.


Snart är det nyår och som vanligt har man inget inplanerat. Kanske det som vanligt dyker upp något i sista minuten. Det årerstår att se. I vilket fall som helst är jag övertygad om att år 2011 kommer att bli bättre än året som vart. Inte kan de bli mycket sämre iallafall.


Jag jobbar alla mellandagar, men har ännu inte gått upp till min fulla tid. Jobbar fortfarande bara 50%, men ska efter trettonhelgen gå upp till 25% sjukskrivning, sakta men säkert framåt alltså. Målet är att gå upp till fulltid 1 februari, återstår att se hur det går.


På onsdag, den 29e har jag fått tid till gyn. Får se vad som sägs där, vilka mediciner ska jag få nu? Hur ska vi gå tillväga för att vinna över endon och smärtorna.


Ta hand om er och god fortsättning!


        

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se