ett steg i taget...

Senaste inläggen

Av Emma - 22 oktober 2010 12:32

Ja, då har man upplevt ytteligare en natt av outhärdig smärta. Eller kanske inte riktigt hela natten, men några timmar framåt morgonkvisten. Vaknade kl 4 ca av sån smärta i den vanliga delen av magen, i den magen som jag kallar mensmagen. Ja, jag har tre magar (nästan som en ko) - Det är matmagen, oromagen och mensmagen.

Gick upp på vingliga ben till toaletten och tryckte i mig smärtstillande, dubbel dos som vanligt och upptäckte att jag blödde lite smått. Hur kan det vara möjligt? Jag ska ju inte blöda med alla de hormoner jag har i kroppen, går det inte över får jag ringa gyn och fråga hur jag ska göra. Sen la jag mig med min älskade sängpartner, dvs. värmekudden.

Och att jag visste att jag inte skulle till jobbet om några timmar gjorde att jag kunde slappna av mer och låta tabletterna verka, utan oro och stress (vilket inte gör saken bättre) för att jag måste få mina timmars sömn för att orka jobba. Tabletterna började verkar efter en timme ungefär och då somnade jag och drömde att jag åkte in till gyn, akut med ambulans.

Tur att det bara var en dröm och att jag i verkligheten inte åkte in.


Ja, jag är hemma idag. Åkte hem i onsdags efter lunch då jag inte mådde bra. Så igår var jag hemma. Planerar att jobba på måndag, men som det känns nu kommer helgens planer att gå i stöpet.

Jag är inte mig själv och har inte varit det på ett bra tag. Att jag är hemma de här dagarna beror på feber och att för en gångs skull lyssna på kroppen och inte ta några febernedsättande utan låta febern va.

Men annars, jag känner mig totalt utmattad både fysiskt och psykiskt. Min koncentration, mitt minne och mitt tålamod är inte som det brukar. Ja, de är bara en bråkdel av mina symtom. Jag ska till läkaren på fredag nästa vecka och ta massa prover. Vi får se vad dem visar.

ANNONS
Av Emma - 21 oktober 2010 21:18

Ja, på torsdagar ska man äta pannkakor och jag älskar pannkakor. På torsdagar brukar jag och mina kollegor äta i restaurangen på jobbet, just pannkakor då - of course (veckans höjdpunkt...hehe). Men jag är ju sjuk just nu och vart hemma från jobbet idag så inga pannkakor till lunch för min del.


Men efter att samlat styrka hela dagen ska jag nu äta mitt första mål och det blir självklart pannkakor.

Men vad gör man när man varken har mjölk eller ägg hemma? Jo, man gör pannkakor utan ägg. Sen hade jag torrmjölk hemma (som jag alltid har i nödsituationer), så då blev de sån mjölk. Iofs är det ju inte laktosmjölk det, men får ta en tablett till maten så kan jag äta mat med laktos i.

Så nu har jag vispat ihop ett litet eget recept på pannkakor, med lite smak av vanilj - Man tager vad man haver, som Kajsa Varg sa :).

Och steker nu pannkakorna i en gjutjärnspanna såklart som endast är till för pannkakor, det får ju inte ta någon smak från annan mat.


Men å andra sidan, vem gör inte världens goaste pannkakor om in kära moder. Så nästa gång jag kommer hem så ska jag be och få det :).


    

ANNONS
Av Emma - 18 oktober 2010 19:06

Av Michael Bolton - vilken röst! Och vilken låt - så talande!


Av Emma - 18 oktober 2010 17:10

Hade tänkt att idag sluta lite tidigare eftersom jag inte mått så bra i helgen och idag har haft lite småont, dock bättre än helgen. Men nepp, öppnar almanackan och där kl 14.30 står det; Möte. Ja, då var det bara att jobba över idag - igen.


Är så trött på allt och alla just nu. Folk bara lovar och lovar, sen skiter folk i det ändå. Jag ber om hjälp, jag som sällan ber om hjälp, men alla skyller på saker hela tiden. Jag är så trött på att vara ensam och att det inte finns någon liten sate som har tid och lust att hjälpa mig. Jag skulle verkligen inte be om hjälp om jag hade klarat det själv. Jag klarar mig alltid själv, men denna gången går det inte, det är för tungt. 

Ska man be grannar om hjälp? Nja, det är väl det sista jag vill göra, och det känns inte som om jag vill be A om hjälp heller.

Tänk vad jag önskar att min älskade familj var här! <3


Jaja, ska på tre lägenhetsvisningar ikväll. Hur ska jag hinna alla!?


Funderar på att söka mig neråt landet igen, nackdelen är att det inte finns några jobb söderut. Vad har jag att hämta här :(

Av Emma - 17 oktober 2010 16:57

Kan varmt rekomendera er att läsa denna bok; Boktjuven av Markus Zusak.

Till en början var jag lite smått skeptisk till sättet berättelsen berättades, men det vände fort och boken slukades snabbt. Man ville bara läsa och läsa och glömde bort tiden. En bra, fängslande bok som numera tillhör en av mina favoriter.


"Köp den, låna den eller stjäl den, men framför allt: läs den!" Svd

  

Av Emma - 10 oktober 2010 16:36

Jag är så trött, orkar inte resa mig ur soffan. Borde äta lite. Ikväll är det innebandyträning, kommer jag att orka? Tveksamt, skulle kunna sova NU, men det känns för tidigt. I-landsproblem, ja.


Av Emma - 10 oktober 2010 14:23

Nu får man hoppas att jag kan sussa sött, vilket jag inte gjort på två månader. Det är nästan så att man längtar till att få gå och lägga sig igen.


  


Berättar mer om helgen vid ett senare tillfälle. Orkar inte nu, är så trött. 

Höres.

Hade gött så länge.

Av Emma - 7 oktober 2010 19:14

...i en lägenhet. Tänk om man kunde vinna en stor summa pengar så man har råd att köpa den också. Eller att inget folk mer än jag budar så att den hamnar under utgångspriset och jag får den. Hoppas kan man ju alltid göra.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se